Kirlenmiş sineklik nasıl temizlenir?

Pencere, kapı ve balkonlarda durmaksızın dış etkenlere maruz kalan sineklikler; sık sık kirlenir. Hava ile taşınan toz, haşereler ve diğer koşullar sineklik modellerinin sık aralıklar ile temizlenmesini mecbur hale getirir. Sineklik temizlemek biraz zor gibi görünse de doğru yöntemler ile aslında oldukça kolay bir işlemdir. Ürünün doğru bir biçimde temizlenmesi hijyenik açıdan önemli olduğu gibi malzemelerin uzun süre dayanıklı olması ve kullanım ömürlerinin uzaması için de önem taşır.

Sineklik Temizlemek İçin Hangi Yöntemler Kullanılır?

Kirlenmiş sineklik nasıl temizlenir, diye düşünmeye başlamadan önce ilk olarak sahip olduğunuz ürünün özelliklerine dikkat etmeli ve yönteminizi buna göre seçmelisiniz. Mıknatıslı sineklik modelleri gibi özel ürünler için yıkama ya da yoğun su ile temizlik yapmak ürünün zarar görmesine neden olabilir. Ya da Akordiyon sineklik ve katlanabilir sineklik modelleri için ekstra temizlik gereçlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nedenle sinekliklerinizi temizlemeden önce onları yıpratmayacak ve aynı zamanda size en verimli temizlik deneyimini sunacak ürün ve yöntemleri kullanmanız önemlidir. Bu yöntemler silme ya da süpürme gibi yöntemler olabileceği  gibi kolayca söküp takılabilen sinekliklerin yıkanması da olabilir.

Sineklik için doğru yöntemi seçildikten sonra temizlik için nasıl bir malzeme kullanacağınızı belirleyebilirsiniz. Özellikle sineklik tülü ve tel gibi malzemelerin özellikleri seçeceğiniz ürün için belirleyicidir. Kasadan ayrılabilen plise sineklik modelleri ve pileli kapı sineklikleri çamaşır deterjanı gibi yağ ve kir çözücü ürünler ile temizlenebilir. Bununla birlikte plastik ve metal içerikli ürünleriniz için diğer ürünleri kullanmanız da mümkündür.

Sineklik Temizleme Adımları

Yöntem ve malzemeyi belirledikten sonra sinekliklerinizi birkaç kolay adımda temizleyebilirsiniz. Sürgülü sineklik modelleri ve katlanabilir sineklik modelleri bulundukları yerde kolayca temizlenebilir. Bunun yanı sıra menteşeli sineklik modellerini ise dilerseniz çıkarıp temizleme imkanına sahip olabilirsiniz. İlk adımda her gün dışarıdan gelen toz ve kirlere maruz kalan sinekliğinizin bir bez ya da süpürge yardımı ile tozunu alabilirisiniz. Böylece sıvı müdahalesi esnasında küçük parçalar ile uğraşmadan işleminizi kolayca halledebilirsiniz. Eğer bir bahçe kapısı sinekliği temizliyorsanız kapı kapalı iken ürüne su tutarak üzerindeki tozu uzaklaştırabilirsiniz.

Sineklik temizlemenin ikinci adımında ise kasa ve çerçevelerin temizlenmesi bulunur. Bunun için nemli ve deterjanlı bir bez kullanabilirsiniz. En iyi temizlik için conta ve vida girişlerinin bulunduğu kısımları ayrıntılı bir biçimde temizleyebilirsiniz. Tel ve tül ile çerçevelerin buluştuğu noktaları ise ince bir fırça ile temizlemek size kolaylık sağlar. Ayrıca pileli, katlanabilir ve akordiyon sineklik modellerini ürün tümden açılmışken temizlemek aradaki kısımlarda görünmez toz ve kirlerin kalmasını önlemek için etkili bir yöntemdir.

Son adımda ise sineklik profili, sürgülü kapı sinekliği modelleri için sürgü mekanizması ve açma kapama alanları temizlenir. Bu işlemin ardından sineklikleriniz temiz bir biçimde kullanıma hazır hale gelir.

« Anasayfa