Silikon Nasıl Çekilir?

Silikon, evlerde su ve nem kaçağının önlenmesi için en çok kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Özellikle banyo duşakabin kenarları, küvet ve duş teknesi kenarları, lavabo kenarları, pencere altları ve bağlantı yerlerinde oluşan boşlukların kapatılmasında yoğun olarak kullanılmaktadır. Peki, silikon nasıl çekilir bunu biliyor muyuz? Silikon yumuşak ve yapışkan bir yapıya sahip olduğu için kontrolü zor bir maddedir. Bu da silikon çekme bilgisi olmayan bireyleri zora sokmaktadır. Uygun teknikte çekilmeyen silikonlar çok fazla işe yaramayacak ve istenen verim elde edilemeyecektir. Şimdi istenilen yere silikon nasıl çekilir onun detaylarına bakalım.

Uzmanından Duşakabin Silikon Çekme Taktikleri

Silikon çekme hakkında bilgi sahibi değilseniz ve daha önce hiç silikonla işlem yapmadıysanız ya profesyonel bir ustadan yardım alın ya da bu yazımızı dikkatlice takip edin. Çünkü uzmanından duşakabin silikon çekme taktikleri nelerdir bunların detaylarını anlatacağız.

Banyolarda duşakabinlerin montajı sırasında su sızmalarının engellenmesi için kullanılan silikon, şu şekilde çekilmelidir. Öncelikle silikon çekmek için bazı malzemelerin hazır edilmesi gerekmektedir. Bunlar: Silikon tüpü, metal silikon tabancası, falçata, maskeleme bandı ve eldiven gibi malzemelerdir.

Malzemelerin hazır olması durumunda silikon çekilecek yerin üzerinde hiçbir toz yağ, nem, ıslaklık ve benzeri kalmayacak şekilde temizlenmesi gerekir. Temizlik silikonun tam yerleşmesi ve tutması için olmazsa olmazdır. Daha önce aynı alana silikon çelikmişse bunun da iyice sökülmesi ve temizlenmesi gerekmektedir.

Daha sonra uygulama yapılacak alanın her iki tarafına maskeleme bantları çekilir. Bu bantlar silikonun sağa sola sarkmasını engelleyecek ve sadece uygulama alanına çekilmiş olacaktır.

Silikon tüpünün ağzı falçata yardımıyla uygulanacak yerin genişliğine göre kesilmelidir. Bu şekilde hazırlanan tüp, silikon tabancasına yerleştirilerek kullanıma hazır hale gelir. İlk defa silikon tabancası kullananlar, akış seviyesini görmek için boş bir alanda deneme yapması tavsiye edilir. Çünkü silikon akışkan ve yapışkan bir madde olduğu için bu şekilde etrafa yayılmasının önüne geçilmiş olur.

Silikon çekilecek alanda 45 derecelik açıyla çalışma yapılması tavsiye edilmektedir. Bu sayede uygulama yapılan alan daha rahat görülebilir ve silikon daha rahat kontrol altında tutulabilir. Silikon çekerken yavaş hareket edilmeli ve uygulama yapılan bölgeden durmayacak şekilde geçilmelidir. Etrafa sıçramaması için de uygulama bölgesinin sonuna gelindiğinde el tabancadan hızlıca çekilmelidir.

Silikonun düzgün kalması için sıktıktan sonra parmağınızla üzerinden geçerek düzleyin. Yumuşak hareketle tek seferde bu işlem yapılmalıdır.

Silikon çekme işi bittikten sonra maske bantları çıkartılır ve bu alan 24 saat süreyle kullanıma kapatılır.

Siz de duşakabin silikon çekme işlemlerinizi profesyonel bir ekip aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz Yapı Dükkanım ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bültene Kayıt Ol !
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.